Ususret početku nove školske godine u petak, 4. rujna, OŠ Vladimir Bosnar i DV Zvirek obišao je općinski načelnik Josip Beljak. S načelnikom u društvu bili su predstavnici tvrtke Metalis d.o.o. iz Donje Stubice koja je za potrebe škole i vrtića Općini Stubičke Toplice donirala uređaj M-Care. Riječ je o našem novom uređaju koji omogućuje beskontaktnu dezinfekciju uz istovremeno mjerenje temperature tijela preko zapešća. Sigurno krećemo u novu školsku godinu i nove pobjede – poručili su tom prigodom.

Ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, ravnatelju bolnice Mariju Zovaku predana je donacija ukupne vrijednosti 100.000 kuna koja se sastoji od osam M-Care uređaja koji pružaju simultano mjerenje temperature na zapešću i dezinfekciju ruku te više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva Desderman.

Kao odgovor na pandemiju koronavirusa Metalis iz Donje Stubice, tvrtka s više od šezdeset godina tradicije u razvio je jedinstveno rješenje Prateći situaciju i osluškujući potrebe tržišta, Metalis iz Donje Stubice, tvrtka s više od šezdeset godina tradicije u razvoju i proizvodnji sustava kabelskih kanala i metalnih konstrukcija, razvio je novi proizvod kao odgovor na izazove života zbog pandemije koronavirusa. M-Care je uređaj koji istodobno omogućava beskontaktnu dezinfekciju, mjerenje temperature na zapešću, kontrolu pristupa te sustav alarmiranja – u jedinstvenom rješenju – u nekoliko sekundi uz potpunu automatizaciju.

Unatoč krizi, prije tjedan dana pokrenuli smo veliku investiciju kako bi smo novi uzlet svjetskog gospodarstva dočekali spremni.

I dok je zadnjih godina hrvatsko i globalno tržište bilježilo izrazitu konjukturu, pandemija koronavirusa je sredinom ožujka gotovo u potpunosti zaustavila gospodarstvo. Kako se u takvim uvjetima snalaze uspješne male i srednje tvrtke koje imaju tržište i inovativne proizvode koje mu mogu ponuditi, govori nam Marko Lovrenčić, predsjednik Uprave metalurške tvrtke Metalis iz Donje Stubice.