Metalis d.o.o., Toplička cesta 54, 49240 Donja Stubica, Croatia

O nama

Poduzeće Metalis djeluje na tržištu od 1957 godine, dok je od 1993 godine u privatnom vlasništvu. Nakon gotovo 60 godina rada i djelovanja u metaloprerađivačkoj industriji Metalis je danas prepoznatljiv proizvođač na tržištu. Naša snaga su naši ljudi i njihovo iskustvo, znanje i vještine te stalno ulaganje u njihovu izobrazbu i ulaganje u nove tehnologije. 

Osim na tržištu Hrvatske, Metalis danas 60% svoje proizvodnje plasira na inozemno tržište u zemlje Švicarske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Misija
Misija društva Metalis je pratiti tržište, razumjeti ga i odgovoriti na prepoznatu potrebu kvalitetnim rješenjem metalo-prerađivačke industrije.

Vizija
Metalis je posvećen promicanju napretka i inovativnosti koje predstavljaju osnovu konkurentnosti i izvrsnosti kojoj društvo teži. U potpunosti opredijeljeni kontinuiranom poboljšanju metalnih proizvoda i stvaranju nove vrijednosti za korisnike, poslovne partnere, zaposlenike, vlasnike i širu društvenu zajednicu.

Cilj
Cilj poslovanja poduzeća Metalis je postati jedan od najjačih regionalnih proizvođača i prerađivača metalnih proizvoda. Temeljem dobrog poznavanja potreba kupaca, poduzeće stvara nove proizvode koji po svojim karakteristikama predstavljaju 'najbolju vrijednost za uloženi novac'. Planovi poduzeća su zadržati udio na tržištu regije, ali i snažnije proširiti svoje poslovanje na tržište Europske Unije i Švicarske. Dugoročni cilj poslovanja i glavna strategija poduzeća usmjereni su na širenje postojećih tržišta i izlazak na nova inozemna tržišta što će dovesti do povećanja ukupnog prihoda te smanjenja troškova poslovanja uz zadržavanje zadovoljstva postojećih kupaca.  Organizacija cjelokupnog poslovanja poduzeća Metalis postavljena je na način da su mu briga o kvaliteti isporučenih proizvoda i usluga; zaposlenicima, njihovoj dobrobiti i kontinuiranom napredovanju te briga o društvu i okolišu primarne odrednice.

Vrijednosti
Temeljne vrijednosti organizacije Metalis, usmjere prema zaposlenicima i partnerima, su jednakost, otvorenost, poštovanje, uvažavanje, sigurnost, znanje, iskustvo podrška i suradnja. Metalis kontinuirano i predano radi na osiguranju zaštite života, zdravlja, privatnosti i dostojanstva svojih zaposlenika  kao i svih zainteresiranih strana sa kojima ostvaruje interakciju.